Rata inflației crește în continuare

RTR41KE0

Rata inflației crește în continuare

Rata inflației din Germania este încă la un nivel scăzut. Dar cu toate acestea prețurile cresc din nou în mod lent. Iar la asta contribuie prețurile la energie, care cresc din nou și introducerea salariului minim.

Prețurile din Germania au crescut atât de puternic cum nu au mai făcut-o de șapte luni de zile. În luna mai bunurile și serviciile au costat în medie cu 0,7% mai mult ca și în urmă cu un an de zile, raportează Biroul Federal de Statistică și confirmă o estimare de la începutul lunii iunie.

Inflația a pus astfel o persiune mai mare pe consumatori pentru a patra oară consecutiv prețurile crescând la servicii, chirii sau alimente. Benzina și petrolul de încălzire nu s-au mai scumpit la fel de puternic.

În luna ianuarie prețurile au scăzut cu 0,3%, acest lucru s-a petrecut pentru prima dată de la criza financiară din anul 2009. Asta a atras temerile privind deflația și astfel o scădere a prețurilor e dăunătoare conjuncturii. Acest pericol este între timp îndepărtat. Cu toate acestea scumpirile rămân neobișnuit de reduse: Banca Central Europeană vorbește de prețuri stabile doar la niveluri ale inflației de aproximativ două procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Inflationsrate-steigt-wieder-article15308166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42