Rata inflației din Marea Britanie devine din nou negativă

_85552404_017544709-1

Rata inflației din Marea Britanie devine din nou negativă

Inflația măsurată prin indicele prețurilor de consum a scăzut la -0.1% în luna septembrie, au arătat cifrele oficiale. Oficiul Național de Statistică (ONS) a spus că o creștere mai mică decât de obicei a prețurilor la haine, și scăderea prețurilor carburanților, au fost principalii contribuabili la scăderea ratei. Rata IPC a fost aproape de zero pentru cea mai mare parte a acestui an. Cu toate acestea, pensia de stat este protejată și va crește cu cel puțin 2,5%.

Prețurile la produsele alimentare au scăzut cu 2,5% până în septembrie în urma războiul prețurilor din supermarketuri. Aceasta înseamnă că prețurile din sector au scăzut 15 luni consecutiv.

Între timp, prețurile la benzină au scăzut cu 3.7p pe litru pe parcursul anului, iar prețurile motorinei, la 110.2p pe litru, cele mai mici din ultimii șase ani. Există, de asemenea, o scădere a prețului gazelor de uz casnic. David Kern, economist-sef la Camerele de Comerț britanice, a declarat că se așteaptă ca inflația să rămână sau sub 0% pentru cea mai mare a acestui an.

http://www.bbc.com/news/business-34514135

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =