Rata inflației din Marea Britanie se menține la 0,3%

_89972653_5wu566py

Rata inflației din Marea Britanie, măsurată prin indicele prețurilor de consum, a rămas neschimbată în luna mai , la 0,3% arată cifrele oficiale. Oficiul National de Statistica (ONS) a declarat că rata a fost menținuta la un nivel scăzut , in timp ce preturile la îmbrăcăminte au compensat creșterea costurilor de transport. Banca Angliei are o țintă de inflație de 2%, dar nu a reușit să îndeplinească acest lucru pentru mai mult de doi ani. Analistii au declarat că rata scăzută a inflației a însemnat că este puțin probabil ca Banca sa majoreze ratele dobânzilor pentru ceva timp.

ONS a declarat că presiunea ascendentă principală asupra ratei inflației a venit de la costurile de transport, care au crescut cu 0,9%, în perioada aprilie-mai, în mare parte din cauza costurilor mai mari la combustibil. Cu toate acestea, au fost compensate de preturile la îmbrăcăminte și încălțăminte, care au scăzut cu 0,2% în perioada aprilie-mai, în timp ce prețurile la alimente și băuturi au scăzut cu 0,4%. Rata inflației măsurată prin indicele prețurilor de vânzare cu amănuntul, care include unele costuri de locuințe, a crescut la 1,4% în luna mai, de la 1,3% în luna precedentă.

În anii de criza financiară din 2008, Banca a încercat să ridice activitatea economică și a menținut ratele dobânzilor la minime record de 0,5%, timp de șapte ani.

http://www.bbc.com/news/business-36526166

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =