Rata inflației din SUA crește în pragul intalanirii Federal Reserve

_87216435_87216431

Inflația Statelor Unite – excluzând alimentele și energia – a crescut în luna noiembrie, înainte de intalnirea Federal Reserve pentru a decide dacă să ridice ratele dobânzilor. Departamentul Muncii a declarat că Indicele prețurilor de consum a crescut cu 2% în ultima lună.

Aceasta a fost a treia lună în care IPC de bază a crescut atât de mult. Prețurile din SUA, inclusiv la combustibili și alimente au crescut cu 0,5% anual în luna noiembrie. Comitetul băncii centrale al SUA va începe marți o întâlnire de două zile pentru a stabili ratele.

Cu toate acestea, Fed este de așteptat să crească rata dobanzii de referință overnight de la aproape zero la finalul ședinței de miercuri, încurajată de o consolidare a pieţei muncii.

La începutul acestei luni datele prezentate de Biroul de Statistica a Muncii din SUA a sugerat că o creștere a locurilor de muncă a rămas solidă, în noiembrie cu un număr de 211,000 de noi locuri de muncă, ușor peste așteptări. Datele au aratat, de asemenea, că rata șomajului s-a mentinut la cel mai scăzut nivel din ultimii sapte ani , de 5%.

http://www.bbc.com/news/business-35100030

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 4