Rata șomajului spaniol sub 25%, pentru prima dată în doi ani

_76488733_76483577

Rata șomajului spaniol sub 25%, pentru prima dată în doi ani
Rata șomajului în Spania a scăzut sub 25%, pentru prima dată în doi ani, datorită renașterii economiei. Aproape 402 mii de oameni au început să lucreze în al doilea trimestru al anului, stimulaţi de o redresare sezonieră în domeniul turismului, ceea ca a ajutat ca rata șomajului să scadă până la 24,5%, de la 25,9% în primele trei luni ale anului.

Cu toate acestea, rămâne în continuare a doua cea mai mare din Europa, cu 5,6 milioane de spanioli care au un loc de muncă. În urmă cu șapte ani, șomajul în Spania era de doar 7%, după care a crescut brusc tingând nivelul de 27%. Țara a avut de suferit din cauza recesiunii persistente, precum și politicile guvernamentale de austeritate concepute ca răspuns la criza din zona euro.

Miercuri, banca centrală a Spaniei a declarat că economia țării a crescut la cea mai rapida rata din ultimii șase ani, cu 0,5% mai mare decât în primele trei luni ale anului. Banca, de asemenea, a prezis că economia se va extinde cu 1,3% anul acesta și cu 2% anul viitor.
http://www.bbc.com/news/business-28460240

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3