Ratele dobânzilor din Marea Britanie detinute la minimul record de 0,5% pentru încă o lună

_76456702_175735428

Ratele dobânzilor din Marea Britanie detinute la minimul record de 0,5% pentru încă o lună

Banca Angliei a menţinut ratele dobânzilor din Marea Britanie, la un nivel record de 0,5% pentru încă o lună. Dimensiunea programului de stimulare economică a băncii – relaxare cantitativă – a fost, de asemenea, neschimbat de la 375 miliarde de lire sterline.

În procesul-verbal al ședinței anterioare, în luna iunie, Comitetul de politică monetară al Băncii (MPC) cei nouă membri ai comisiei au votat pentru a menține ratele în așteptare. Factorii de decizie politica a remarcat că în timp ce “ocuparea forței de muncă a continuat să crească cu fermitate… creșterea salariilor a fost surprinzător de slabă”. S-a manifestat de asemenea, îngrijorarea cu privire la slăbirea creșterii economice în străinătate.

Procesul-verbal pentru cea mai recentă reuniune MPC va fi lansată pe 20 august. În cazul în care se dezvăluie că unii factorii de decizie au votat în favoarea unei rate ridicate aceasta va fi prima dată, din iulie 2011, când comisia va fi împărțită. Ratele dobânzilor din Marea Britanie au fost menţinute la 0,5% timp de cinci ani. Cu toate acestea, în luna iunie, Carney a declarat că ratele dobânzilor ar putea începe să crească mai repede decât piețele financiare se așteptă .Cei mai mulți comentatori au prognozat că prima creștere a ratei va veni la începutul anului viitor.
http://www.bbc.com/news/business-28685698

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 24