Ratele dobânzilor din Marea Britanie la un minim record de 0,5%

_77369226_carney.getty

Ratele dobânzilor din Marea Britanie menţinute la un minim record de 0,5%, pentru încă o lună
Banca Angliei a menţinut ratele dobânzilor din Marea Britanie, la un nivel record de 0,5% pentru încă o lună. Dimensiunea programului de stimulare economică a băncii – relaxare cantitativă – a rămas, de asemenea, neschimbat de la 375 miliarde de lire sterline.

Tarifele au fost meţinute la 0,5% timp de cinci ani, dar pe măsură ce economia își revine, există așteptări pentru o creștere la începutul anului viitor. Însă, guvernatorul Băncii, Mark Carney a lăsat să se înţeleagă clar faptul că orice creștere va fi mică și treptată. Cutoate acestea, mulți economiști consideră că o creștere lentă a salariilor ar însemna suferinţă, pentru gospodării și întreprinderi, comparativ cu una rapidă.

Analistii spun că o crestere a ratei cu 0,25% se traduce printr-o creștere anuală de 250 de lire steline la un credit ipotecar tipic. Cu toate acestea, presiunea de a ridica ratele, diminuate în ultima lună cu cifrele oficiale arată că inflația a scăzut la 1,6% în luna iulie, în timp ce salariile au scăzut cu 0,2%. Cu toate acestea, unii economiști încă mai speră la o creştere în acest an, in mare parte pentru că o creştere în 2015, ar putea încheia alegerile generale din luna mai. “De obicei, există o preferință, dacă este posibil, pentru a evita ca politica monetară să devină un fotbal politic într-o campanie electorală.” a declarat economistul-șef al Investec, Philip Shaw.
http://www.bbc.com/news/business-29058653

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 4