Ratele dobânzilor din Marea Britanie menţinute la nivel record

_84714342_hjew58pc

Ratele dobânzilor din Marea Britanie menţinute la nivel record

Ratele dobânzilor din Regatul Unit au fost menţinute la 0,5%, din nou de către Comitetul de politică monetară a Băncii Angliei. Membrii MPC au votat 8-1 pentru a menține ratele la acelaşi nivel pentru a 78-a lună consecutiv. Mulți economiști au anticipat că doi sau trei factori de decizie politica ar vota pentru o creștere a ratei. Dar un colaps pe piața de capital din China și criza datoriilor din Grecia înseamnă că perspectivele de creștere la nivel mondial s-au oprit.

Banca centrală a anunţat că se asteapta ca inflația să atingă obiectivul de 2% în doi ani. “Rata va trebui în cele din urmă să crească și când o va face va fi încet și constant. Până atunci, Banca Angliei are dreptul să mențină ratele dobânzilor la nivelul actual,” a declarat John Longworth, director general al Camerei de Comerț Britanice.

Decizia 8 la 1 urmeaza luni de decizii unanime pentru a menține ratele la acelaşi nivel. Programul de cumpărare obligaţiuni din Marea Britanie a fost, de asemenea înghețat la 375 miliarde de lire sterline. Lira a scăzut cu 0,6% în raport cu dolarul la 1.5509 de dolari, iar moneda euro a crescut cu 0,7%, la 70,38 pence.

http://www.bbc.com/news/business-33799438

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2