RATING GERMAN

  • DEU BAHN TARIFE GDLCăile ferate germane, îngrijorate în privința ratingului

Poduri învechite care necesită reabilitare și o rețea feroviară poate pune în pericol nu doar infrastructura căilor ferate germane, dar din punctul de vedere al unor experți în transporturi, aceste aspecte pot pune în pericol și solvabilitatea companiei. Iar acest lucru este foarte costisitor.

 

Expertul în transporturi, Martin Bukert, se teme de o creștere bruscă a cheltuielilor cu dobânzile pentru compania germană de căi ferate. În cazul în care nu vor curge suficient de repede mai mulți bani pentru companie, rețeaua și inrastrutura vor fi puse în pericol și de asemenea, compania riscă să piardă ratingul AA.

 

O bună evaluare a solvabilității de către agențiile de rating va permite rețelei să împrumute bani la rate scăzute ale dobânzilor. Cu un downgrade de credit al companiei aceasta ar putea ajunge să plătească, în opinia lui Bukert, cu până la 180 de milioane de euro în plus pentru dobânzi.

 

Potrivit Sueddeutsche Zeitung există temeri în cadrul grupului Deutsche Bahn cu privire la faptul că agențiile de rating și-ar putea întoarce perspectivele. Confruntându-se cu o grămadă de datorii ce ajung până la suma de 17 miliarde de euro, modificarea ratingului ar putea fi o decizie foarte importantă, având în vedere și cele 2-3 miliarde de euro costuri de finanțare anuale. Iar guvernul federal se aștepată la aproximativ 500 de milioane de euro în dividende din partea companiei, pentru anul 2013. Bukert a spus că acest lucru înseamnă că aproape toate profiturile grupului vor fi distribuite.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-muss-um-Rating-bangen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 40