RAZBOI BANCAR

fighting-europes-capital-cyber-crimeRAZBOI BANCAR

Simulari cibernetice lansate de bancile din Marea Britanie

Potrivit cotidianului Financial Times, Marea Britanie prin Andrew Garcia, directorul de unitate si rezolutie speciala din cadrul Bancii Angliei (BoE), va supraveghea operatiunea de simulare, in incercarea de a testa rezistenta, celor mai mari banci din Marea Britanie, impotriva atacurilor cibernetice. Simularea este una, dintr-un lung sir de astfel de simulari cibernetice de” razboi” pentru a gasii punctele slabe in procesele si sistemele impotriva grupurilor de hackeri.

In cadrul simularii vor participa mii de angajati de la diverse banci si alte firme financiare, sub forma de scenariu a unui joc de razboi. BoE, Trezoria si Autoritatea Conduitei Financiare, vor supraveghea, alaturi de agentiile guvernamentale, intreaga simulare, care se va desfasurat intr-o singura sala in care autoritatile de top se vor aduna pentru a monitoriza jocuri de razboi cibernetice. Simularea in timp real este facuta pentru a testa pregatirea bancilor de investitii, a sistemelor vitale, impotriva atacurilor; mai precis, performanta structurii bancare atunci cand vine vorba de un atac.

Intre timp, potrivit unui nou studiu, 60% din personalul It-ului nu-si informeaza sefii despre riscurile de securitate, pana cand aceasta devine o chestiune de urgenta.
http://www.ibtimes.co.uk/cyber-warfare-simulation-launched-by-uk-banks-financials-1445516

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 81