RAZBOI ECONOMIC

  • ukraine-krim-russland-sanktionen-540x304Crește teama unui război economic

Conturi blocate și restricții de circulație. Criza din Crimeea ar putea conduce la o spirală a sancțiunilor. Cine ar avea mai mult de suferit?

În timpul crizei din Crimeea compania Bosch a pus pietrele de temelie pentru o nouă fabrică în orașul industrial rus, Samara. Compania șvabă va investi 50 de milioane de euro în orașul rus de pe Volga. Din 2015 aici se vor produce sisteme de frânare antiblocare, alternatoare și alte piese pentru piața auto. Este a doua fabrică Bosch de inginerie auto din Rusia și face parte din strategia pe termen lung, cum a fost numită la sfârșitul lunii februarie la ceremonie.

Între timp, Rusia a anexat peninsula Crimeea, iar Occidentul aruncă cu sancțiuni. Uwe Raschke, ca director Bosch la Stuttgart pentru activitățile din Rusia, încă mai crede că relațiile pe termen lung vor vedea o îmbunătățire, iar Bosch planifică investiții suplimentare. Raschke recunoaște că starea de spirit actuală nu este cea mai bună, dar el speră că nu se va ajunge la sancțiuni mai aspre.

Bosch este doar un exemplu din cele 6000 de firme germane ce fac afaceri în Rusia. Toate aceste firme se tem ca situația actuală să nu degenereze într-o spirală a sancțiunilor prin intervenția Statelor Unite și a Uniunii Europene. Washingtonul a deschis deja calea de acțiuni împotriva anumior sectoare economice.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-03/krim-krise-sanktionen-wirtschaftskrieg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 24