RAZBOI SI BURSA

  • Traders are pictured at their desks in front of the DAX board at the Frankfurt stock exchangeCriza ucrainiană împinge bursele în jos

Incertitudinea în creștere din jurul Ucrainei și Rusiei poate fi de asemenea simțită pe bursele de valori. DAX și alți indici bursieri europeni au scăzut semnificativ în dimineața zilei de joi pentru câteva minute.

Momentul mesajului perturbator poate fi văzut clar pe curba prețului indicelui bursier german. Aproximativ pe la ora 10:15, la scurt timp după ce Ucraina a avertizat Rusia cu privire la trupele din peninsula Crimeea și reacția de anxietate a guvernului german, graficul DAX s-a îndreptat în jos. În câteva minute, barometrul pieței de valori a pierdut peste 50 de puncte.

 

Răspunsul a fost similar și pe alte burse din Europa. Euro Stoxx 50 este, conform diagramei, cu peste 100 de puncte în roșu. Indicele francez de referință, CAC 40 a pierdut mai puțin, înregistrând o scădere de doar aproximativ 0,7%, conform diagramei FTSE 100 pe Bursa de la Londra. Motivul pentru aceste pierderi este reprezentat de mișcările de trupe rusești la granița Ucrainei.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/verunsicherung-krise-in-der-ukraine-treibt-boersenkurse-ins-minus-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 87