RAZBOIUL GAZELOR RUSESTI NU S-A INCHEIAT

pro-russian-militia-eastern-ukraine-flag

Războiul gazelor Rusia-Ucraina se îndepărtează
Potrivit gigantului energetic rus, Gazprom, Rusia și Ucraina vor continua discuțiile pntru gaze.
” Discuțiile au început ieri … Există o înțelegere cu privire la modul de a merge mai departe – acest lucru este foarte important “, a declarat Serghei Kuprianov reporterilor .
El a adăugat că speră ca cele două părți să ajungă la un acord reciproc avantajos, Gazprom cere ca Ucraina să-şi achite datoria de 1.45 miliarde de dolari pentru livrările de gaze din noiembrie și decembrie 2013.

Ucraina și Kiev s-au întâlnit pentru discuții, mediate de către Comisia Europeană. După șase ore de negocieri, comisarul Uniunii Europene pentru Energie a declarat directorii executivi de la Gazprom din Rusia și Naftogaz din Ucraina au fost de acord să ia în considerare un plan pentru a preveni litigiile de preț recurente pe timpul iernii.

Ucraina și Rusia au fost de două ori implicate in disputa prețurilor pe gaz .Așa – numitele “războaie de gaze “, din 2006 și 2009 a condus la deficite de aprovizionare în unele țări europene. Uniunea Europeană se bazează pe Rusia pentru aproximativ o treime din necesarul de gaze, din care jumătate ajunge prin conductele ucrainene.

http://www.ibtimes.co.uk/russia-ukraine-hold-talks-threat-gas-war-recedes-1451037

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =