razboiul gazului

ukraine-soldiers-slavyansk

UE vrea rezolvată, până în iunie disputa gazelor dintre Ucraina şi Rusia
Uniunea Europeană dorește să rezolve disputa gazelor dintre Ucraina și Rusia, înainte de 1 iunie și plănuieşte două runde de discuții pentru săptămâna viitoare, a declarat luni, comisarul UE pentru energie, Guenther Oettinger.

Vorbind înaintea unei întâlniri cu ministrul rus de energie și șeful Gazprom, Oettinger a declarat reporterilor că UE va încerca să medieze o afacere care reduce prețul plătit de Ucraina pentru gaz. ” Avem un interval de timp care se încheie la data de 1 iunie. Vrem să facem tot ce putem în două runde de discuții săptămâna viitoare, pentru a clarifica întrebările deschise “, a declarat acesta postului de televiziune german ARD .
Gigantul energetic Gazprom, aproape a dublat prețul gazului pe care îl percepe pentru Ucraina, după demiterea președintelui pro – rus Viktor Ianukovici, în luna februarie. Guvernul interimar din Ucraina a refuzat să plătească prețul nou.
Ucraina se bazează pe Rusia pentru aproximativ jumătate din necesarul de gaze naturale, iar Uniunea Europeană primește din Rusia, o treime din totalul de gaze, din care aproape jumătate ajunge prin Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a amenințat să taie livrările de gaz pentru Ucraina, dacă Kievul nu va plăti facturile de gaz restante în valoare de 3.51 miliarde de dolari, avertizând liderii europeni, că aprovizionarea lor ar putea fi , de asemenea, afectată în cazul în care Ucraina nu plătește în avans pentru livrările de gaze din iunie. Acesta a cerut liderilor UE de să ajute Ucraina pentru a achita datoriile față de Gazprom .

http://www.ibtimes.co.uk/european-union-wants-ukraine-russia-gas-dispute-resolved-before-june-1449105

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 43