Razii în mai multe locații Daimler

Datorită acuzațiilor privind valori false ale emisiilor autoritățile germane iau măsuri concrete în cazul Daimler: peste 200 de polițiști și procurori au cercetat locații ale Daimler din toată Germania, căutând probe incriminatoare.

Un mare contingent de anchetatori a descins în fabrica Daimler sub suspiciuni privind manipulări ale rezultatelor emisiilor în cazul motoarelor diesel. În cadrul anchetelor împotriva unor angajați cunoscuți și necunoscuți de la Daimler sunt implicați 23 de procurori și 230 de ofițeri de poliție din Baden-Württemberg și alte landuri federale, anunță procuratura generală de la Stuttgart și Biroul Regional de Poliție din Baden-Württemberg.

În total este vorba despre unsprezece proprietăți în Baden-Württemberg, Berlin, Niedersachsen sau Sachsen care au fost precheziționate. Se caută documente și probe incrimnatorii, precum și baze de date. Constructorul auto a declarat că toți angajații trebuie să colaboreze pe deplin cu autoritățile. Alte declarații nu au fost oferite cu privire la această anchetă.

Acțiunile de la Daimler au scăzut ca reacție la anunțul perchezițiilor și au pierdut un euro din valoare, ceea ce reprezintă 0,7% din totalul de 67,24 euro pe acțiune. Acționarii au reacționat îngroziți. Analistul Evercore-ISI, Arndt Ellinghorst, a declarat că nu este vorba despre un nou scandal al emisiilor. Este vorba despre percheziții efectuate ca urmare a unor piste false. Iar cercetările împotriva Daimler nu reprezintă nimic nou.

Suspiciuni privind posibile manipulări ale valorilor emisiilor au existat de multă vreme și la Daimler. În luna martie anchetele demarate de procuratură au fost făcute publice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Razzien-an-mehreren-Daimler-Standorten-article19856304.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 69