RBS inlocuieste 500 de angajati cu “robo-consilieri”

rbs-cut-550-staff-replace-them-robo-advisers

Royal Bank of Scotland (RBS) a decis să reducă forța de muncă. Banca va reduce 550 de locuri de muncă în cadrul echipelor sale de consultanță de investiții și de protecție, care oferă sfaturi și recomandări cu privire la diverse produse financiare. Acești angajați sunt de așteptat să fie înlocuiţi cu așa-numitii “robo-consilieri”.

Aproximativ 200 dintre aceste concedieri vor fi din echipa de consiliere. Acțiunea survine după decizia băncii de a micșora echipa, care va oferi acum serviciu numai pentru cei care au mai mult de 250.000 de lire (323,024 de euro) pentru a investi. În echipa de protecție a băncii, care oferă consiliere cu privire la asigurări de viață și alte produse, vor fi concediati aproximativ 200 de angajaţi. Obiectul de activitate al acestor angajați, va fi efectuat printr-un nou sistem automatizat, pe care RBS, cu sediul central in Edinburgh, este de aşteptat să il introducă. Noul sistem va solicita clientilor o listă de întrebări și le va oferi consiliere pe baza răspunsurilor acestora.

Restructurarea va ajuta banca să reducă costurile, având în vedere că a înregistrat o pierdere anuală de aproximativ 2 miliarde de lire in 2015, marcand opt pierderi anuale succesive. Acesta va acționa, de asemenea, ca răspuns la revizuirea distribuției cu amănuntul, relansarea regulamentului financiar in 2013, ceea ce făcea profitabil pentru bănci să ofere consultanță de investiții clienților care aveau puțini bani pentru a investi.

http://www.ibtimes.co.uk/rbs-axe-550-staff-replace-them-robo-advisers-1549322

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1