RBS IZGONESTE

  • rbs_9RBS își sperie investitorii

Deutsche Bank nu e singura. Royal Bank of Scotland se luptă cu moștenirile crizei financiare și trebuie, iar miliarde de euro trebuiesc restituite ca urmare a unor litigii. Astfel, rezultatul anului 2013 va fi mult sub linie.

 

În sectorul bancar european în prezent continuă seria veștilor proaste. După pierderile suprinzătoare de miliarde de euro ale Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland (RBS) prevede acum cifre negative. Banca britanică are nevoie de mai multe miliarde de euro pentru rambursările de fonduri aferente litigiilor de anul trecut. Investitorii se tem acum că instituția va raporta o pierdere enormă pentru anul 2013.

 

Având în vedere că riscurile juridice au crescut, RBS trebuie acum să facă provizioane suplimentare de 2,9 miliarde de euro doar pentru anul ce a trecut. Instituția financiară este implicată în procese costisitoare privind titluri de valoare ipotecare din Statele Unite. Pentru aceste procese pierdute banca trebuie să plătească 1,9 miliarde de lire sterline. Aproape o jumătate de miliard de lire sterline au fost alocați pentru clienți ce au achiziționat produse aparținând băncii și au trebui despăgubiți datorită calității proaste a acestor produse.

 

Ca efect al acestei masive presiuni, cota de capital a britanicilor va avea de suferit. Instituția financiară va raporta cel mai probabil pentru finele anului 2013 o rată de capital de rangul 1, ceea ce reprezintă 8,1 % – 8,5 %. La sfârșitul lunii septembrie cel mai important indicator pentru puterea financiară a unei bănci s-a situat în jurul valorii de 9,1%. Cu astfel de cifre, RBS se situează în urma multor concurenți europeni.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/RBS-erschreckt-Investoren-article12159606.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 44