RBS și Standard Charted au avut cele mai slabe rezultate la testul de stres impus de Banca Angliei

_86967115_86956187Royal Bank of Scotland și Standard Chartered au prezentat cele mai slabe rezultate la testele de stres impuse de Banca Angliei asupra celor şapte cei mai mari creditori din Marea Britanie. Pentru al doilea an, banca centrală a supus mai marii creditori din Marea Britanie la teste pentru a masura daca ar supravietui unui soc financiar. De data aceasta, s-a presupus că petrolul a scăzut la 38 de dolari barilul și că economia mondială a scazut. Nici o bancă nu a primit ordin să vină cu un nou plan de capital.

Din cele șapte bănci testate, RBS și Standard Chartered s-a constatat că nu aveau destulă putere de capital, dar ambele au luat măsuri pentru a creste capitalul, astfel încât nu li s-a ordonat să vină cu un plan nou, precum Co-operative Bank anul trecut.

Banca a testat sapte creditori: HSBC, RBS, Lloyds, Barclays, Santander UK, Standard Chartered și Nationwide Building Society. Anul trecut, lista a fost de opt si a inclus Co-operative Bank. Cu toate acestea, Banca a spus atunci că va limita testele pentru creditorii cu 50 de miliarde de lire sau mai mult în depozite.

http://www.bbc.com/news/business-34972092

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 5