Reactoarele nucleare din Japonia au primit undă verde

_82299142_82299137

O instanță judecătorească japoneză a pavat calea pentru ca încă două reactoare nucleare ale țării să fie repornite. Judecătoria Fukui a ridicat un ordin care a blocat redeschiderea a două reactoare operate de Kansai Electric Power în orașul de vest a Takahama.

Ordinul a fost oprit după ce localnicii au susținut că reactoarele nu ar putea rezista unui cutremur puternic. Japonia a închis toate reactoarele sale nucleare după dezastrul de la Fukushima în 2011.

Reactoarele Takahama au obtinut deja aprobarea de la supraveghere nucleară a țării.

“De astăzi două decizii arată o recunoaștere a faptului că securitatea a fost asigurată la Talahama Nuclear Power Station”, a declarat Kansai. Acesta are ca scop repornirea reactoarelor luna viitoare.

Marea majoritate a reactoarelor nucleare din Japonia rămân închise – conform Institutului pentru Energie Nucleară, capacitatea țării de generare a energiei nucleare se execută la mai puțin de 5% din întregul său potențial.

Guvernul dorește să repornească mai multe reactoare, care înainte de dezastrul de la Fukushima furnizau aproximativ 30% din puterea țării.
Japonia a fost nevoită să importe combustibili fosili pentru a compensa deficitul.

http://www.bbc.com/news/business-35175698

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 40