. Reactorul Gundremmingen B, deconectat de la rețea

Renunțarea la energie atomică continuă: Blocul B al centralei atomice de la Gundremmingen a fost deconectat de la rețea. Ultimul reactor atomic dublu din Germania a fost considerat deosebit de riscant.

În cadrul restructurării sectorului energetic german, o altă centrală a fost deconectată de la rețea. Blocul B al centralei șvabe Gundremmingen, care a fost utilizată timp de exact 34 de ani, a fost deconectat de la rețea. După cum a anunțat un purtător de cuvânt al centralei, reactorul a fost programat să se oprească treptat zilele trecute.

Licența de operare pentru blocul B s-a încheiat, potrivit campaniei de reducere a volumului de energie produs pe cale atomică, odată cu începutul anului 2017. Pe viitor vor mai exista abia șapte centrale atomice în Germania, iar în decembrie 2022, ultimele dintre acestea vor fi închise.

Deconectarea blocului B de la Gundremmingen, care a fost dat în folosință în 1984, a fost prevăzută cu câțiva ani în urmă. Decizia a fost luată după catastrofa petrecută în 2011 în orașul japonez Fukushima. Blocul C al centralei atomice din județul Günzburg are dreptul să își mai desfășoare activitatea până la finalul anului 2021, chiar dacă reactorul învecinat a fost dat în folosință tot în 1984, cu câteva luni mai târziu.

Gundremmingen a fost timp de multă vreme ultima locație din Germania cu două reactoare active în cadrul aceleiași centrale. Criticii energiei atomice au considerat reactorul pe bază de aburi de la Gundremmingen ca având deficiențe tehnice și este prin urmare deosebit de riscant. Este același tip de reactor ca și cele care s-au topit la Fukushima, iar elementele de combustie de tip Mox conțin foarte mult plutoniu periculos, spune Asociația de Protecție a Naturii din Bayern.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Gundremmingen-B-geht-vom-Netz-article20207698.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 20