Real, copil problema al METRO

67085551

Mai puțini bani pentru susținerea majorității supermarketurilor Real: concernul-mamă Metro sfidează o concesie corespunzătoare cu sindicatul Verdi. Real a abandodat deja sistemul tarifar colectiv.

Cei 36.000 de angajați ai lanțului de supermarketuri Real trebuie să se adapteze la reduceri de venituri. Reduceri în cazul banilor pentru concedii și sărbători fac parte din punctele-cheie, asupra cărora concernul-mamă Metro și sindicatul Verdi s-au pus de acord, spun cercurile apropiate.

Metro a retras garanțiile de venituri pentru angajații din majoritatea magazinelor Real. Concernul a interzis de asemenea investițiile în acest lanț de magazine cu probleme. Angajații nu trebuie să se teamă însă de o închidere a unităților.

Punctele cheie ale convenției trebuie să fie prezentate cu promptitudine. Din luna octombrie ambele părți vor să negocieze un nou acord tarifar, care să aibe un caracter exemplar pentru întreaga industrie. Metro investea în trecut peste 200 de milioane de euro pe an în rețeaua Real.

Șeful Metro, Olah Koch, a insistat în mod repetat asupra salariilor reduse de la Real. Lanțul de supermarketuri a abandonat deja sistemul de negociere colectivă. Doar prin reducere de costuri Metro va investi în restructurarea planificată a copilului său problemă. În cazul amânării negocierilor, Metro va trebui să își reevalueze situația, avertizează Koch angajații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Real-Mitarbeiter-schlucken-Kroete-article17842786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =