Real nu are voie să vândă tricourile cu vulturi

O palmă în instanță pentru lanțul de supermarketuri Real: acesta nu are dreptul de a mai vinde tricouri care aduc aminte de echipa națională de fotbal a Germaniei ce a ieșit câștigătoare la Campionatul Mondial din 1954. Acest lucru a fost decis de o instanță din Germania, în favoarea acuzațiilor aduse de DFB. Dar litigiul este departe de a fi terminat.

Lanțul de supermarketuri Real nu are voie să vândă tricouri retro cu logo-ul în formă de vultur, care aduc aminte de tricourile purtate de echipa națională de fotbal a Germaniei, câștigătoare a Campionatului Mondial din 1954. Acest lucru a fost decis de Curtea Superioară Regională (OLG) de la München în favoarea Federației Germane de Fotbal (DFB) după un litigiu care a durat ani de zile.

DFB a acuzat Real că ar fi vândut tricouri retro cu renumitele simboluri ale naționalei germane de fotbal cu ocazia Cupei Mondiale din 2014. Asociația fotbalistică a considerat că este o publicitate necuvenită pentru lanțul de supermarketuri. Curtea a fost de acord, pentru că tricourile au fost croite aproape identic cu cele de acum 70 de ani. Real trebuie ca pe viitor să scoată de la vânzare aceste tricouri cu mânecă scurtă și va trebui să achite compensații pentru cele vândute până acum.

Tricourile retro ale DFB s-au vândut între anii 2004 și 2014 pentru fix 30 de euro bucata, fiind vândute în total peste 300.000 de bucăți. Modelul a fost un succes. Tricourile marca Real au fost scoase la vânzare pentru doar 10 euro bucata.

Litigiul nu s-a încheiat însă. DFB are nu doar drept de judecată împotriva tricourilor comercializate de Real, ci are și dreptul de marcă comercială pentru acestea, precum și pentru covorașele cu logo-ul cu vultur. OLG a suspendat procedura în acest sens, până ce Biroul UE pentru Drepturi de Proprietate Intelectuală va oferi o decizie de protejare a mărcii și logo-ului DFB. Asociația fotbalistică nu a protejat în trecut simbolul cu vultur, pentru că acesta imită îndeaproape reprezentarea vulturului de pe stema Republicii Federale Germane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Real-darf-Adler-Trikots-nicht-verkaufen-article19848708.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24