Realitatea augmentata de la Google bazata pe carti de vizita

 

Gigantul american lansează aplicația Lens care foloseşte inteligenţa artificială pentru a identifica obiecte cu ajutorul camerei foto şi a furniza informaţii contextuale. Utilizatorii vor putea folosi camera foto a telefonului pentru a recunoaște diverse obiecte şi a accesa anumite informaţii despre acestea. Mai exact, utilizatorii vor putea citi recenziile, vor putea afla preţurile din meniul unui restaurant și eventual, vor putea să primească şi reclame de la Google în acest fel.

O funcţie a Google Lens care va fi utilă în special în domeniul afacerilor este crearea unui contact în agenda telefonului ca urmare a îndreptării camerei foto către o carte de vizită, potrivit agenției news.ro

Funcţiile de realitate augmentată ale aplicaţiei Google Lens sunt disponibile utilizatorilor de smartphone-uri cu Android. Lens este disponibilă până acum doar pe telefoanele din seria Pixel, produse de Google dar în curând aplicaţia va putea fi folosită pe toate telefoanele cu Android.

Gigantul american a ales să nu lanseze o aplicaţie separată, ci să integreze facilităţile acesteia în foarte populara Google Photos, aplicaţie care salvează automat pe serverele Google fotografiile şi filmările realizate cu telefonul, oferind spaţiu nelimitat în acest scop.

De asemenea, compania a început deja implementarea funcţionalităţii Lens în aplicaţia Photos, astfel că aceasta ar trebui să fie disponibilă tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor 2-3 zile.

Totodată, Lens va fi lansată şi pe iOS, însă Google nu a oferit o dată în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4