Realitatea augmentată, departe de realitate

Realitatea augmentată / realitatea mixtă beneficiază de foartă multă agitație zilele acestea, dar respectarea promisiunilor nu pare a fi un lucru care să se petreacă în zilele următoare. Deși realitatea augmentată a fost una dintre cele mai anticipate tehnologii ale anului 2017 și pare că interesul nu s-a risipit nici în 2018, adopția a fost cel puțin lentă, dacă e să ne luăm după progresul ARKit.

Tehnologia dezvoltată de cei de la Apple pentru a face din realitatea augmentată (cunoscută și drept realitate mixtă) un domeniu mai ușor de abordat pentru dezvoltatorii de aplicații. Adopția ARKit nu este strălucitoare, având în vedere că există mai puțin de 1000 de aplicații printre cele peste 3.000.000 de aplicații disponibile pe App Store care au ales să instaleze această platformă de la lansarea sa în luna septembrie, spune Adam Blacker, care conduce departamentul de comunicare la firma de inteligență IT, Apptopia.

Apple ar fi declarat recent că există un număr de 2000 de aplicații care conțin ARKit. Dar este de la sine înțeles că Apple are date mai bune cu privire la propriul său magazin de aplicații decât o firmă terță care face cercetări de pe plan extern. Acestea fiind spuse, viteza cu care aplicațiile compatibile cu ARKit se lansează este una deloc impresionantă și chiar mai rău, aceasta are un ritm de încetinire.

Instalările urmează o tendință descendentă, a spus Blacker prin intermediul unei conversații pe e-mail. Numărul de instalări din luna octombrie a scăzut cu 32% față de septembrie, iar cele din noiembrie au scăzut față de cele din octombrie cu 26%. Numărul instalărilor de aplicații ce includ ARKit a fost însă în luna decembrie cu 10,5% mai ridicat ca și în luna noiembrie, dar cu toate acestea, cu 18% mai scăzut comparativ cu luna octombrie.

https://www.forbes.com/sites/johnkoetsier/2018/01/03/augmented-reality-gets-reality-check-fewer-than-1000-apps-have-apples-arkit/#1dbb1b95352d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3