Realitatea augmentata. HoloLens poate acum să simuleze o naștere pentru pregătirea studenților de la Medicină

Tehnologia pentru pregătirea din domeniul medical este obiectivul de activitate al companiei CAE Healthcare, care a dat recent naștere unui exemplu extrem de relevant pentru felul în care realitatea augmentată va ajuta la construirea unor abilități reale pentru doctori sau asistente din domeniul medical. Cel mai nou produs al companiei este numit LucinaAR, care se folosește de puterea HoloLens, dezvoltat de Microsoft.

Simulatorul fiziologic Lucina de la CAE constă în modele de mărime umană sau manechine ale unei mame și a fătului, cu articulații flexibile și uter extensibil. Cu ajutorul noii aplicații LucinaAR, studenții pot acum să privească diferite etape ale sarcinii proiectate asupra machinului-mamă, cu ajutorul HoloLens.

Pentru interactivitate suplimentară, studenții pot să folosească HoloLens pentru a transpune modele 3D peste cele fizice și să se plimbe în jurul lor. În timp ce este proiectat pentru a lucra împreună cu simulatorul fizic, LucinaAR permite studenților să exerseze doar cu HoloLens.

Studenții din zilele noastre vin la cursuri având cu totul alte așteptări, spune Dr. Robert Amyot, președintele CAE Healthcare, într-un video care demonstrează capacitățile software-ului. Ei se așteaptă acum la un mediu interactiv, ceva care să-i captiveze.

În versiunea curentă, LucinaAR oferă studenților o simulare vizuală a unei nașteri cu complicații care oferă un grad ridicat de dificultate a procedurii. Cu ajutorul HoloLens și a manechinelor, studenții pot să exerseze diferite tehnici pentru o naștere cât mai facilă și pot să vadă în același timp ce se întâmplă cu pacientul pe plan intern.

https://hololens.reality.news/news/hololens-can-now-simulate-childbirth-train-medical-students-0182126/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24