Rechemările încep cu Porsche Macan

46213906

După manipulările motoarelor diesel de la automobilele Volkswagen, Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate din Germania descoperă puțin mai târziu valori dubioase și în cazul altor mărci. Nu este vorba de fleacuri, după cum se arată la primul model cercetat.

Ca și consecință a scandalului VW, s-au identificat îmbunătățiri artificiale pentru până la 630.000 de automobile a producătorilor germani. Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate (KBA) a dat undă verde pentru modificarea SUV-ului Porsche Macan, după cum raportează Agenția Germană de Presă primind informații de la Ministerul Federal al Transporturilor. Afectate sunt 10.500 de automobile diesel din acest model.

Prin modificările care îi vor fi aduse, motorul va funcționa la capacitate normală de la o temperatură exterioară de cinci grade Celsius, nu de la peste 17 grade cum era setat anterior. Acest lucru va fi implementat pe toate modelele acestui tip de vehicul, în cazul unei noi înmatriculări. Modificările aduse motorului vor determina reducerea emisiilor de oxid de azot pentru automobilele în cauză cu 32 de tone anual, spune ministerul.

Modificările la Macan sunt primul pas dintr-o campanie voluntară de rechemare, pe care ministrul federal al transporturilor, Alexander Dobrindt, a făcut-o publică în luna aprilie. Motivul ar fi măsurătorile efectuate de KBA în cadrul scandalului VW. Astfel au existat îndoieli în 22 de cazuri din 53 de automobile analizate de la diferiți producători, cu privire la respectarea normelor de emisie de noxe și filtrarea acestora la temperaturi reduse ale mediului exterior. Producătorii germani afectați au declanșat măsuri de rechemare în service pentru a putea efectua modificări la peste 630.000 de automobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Abgas-Rueckruf-beginnt-mit-Porsche-Macan-article18565356.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10