Rechemările pentru airbag-urile defecte produse de Takata ar putea costa VW până la 445 de milioane de dolari

Detail view of a Volkswagen logo at the North American International Auto Show in Detroit, January 12, 2016.   REUTERS/Mark Blinch

Detail view of a Volkswagen logo at the North American International Auto Show in Detroit, January 12, 2016. REUTERS/Mark Blinch

 

Volkswagen trebuie să pună deoparte până la 400 de milioane de euro (445 de milioane de dolari) pentru a acoperi o rechemare a vehiculelor din Statele Unite, dotate cu airbag-urile defecte produse deTakata , a raportat cotidianul german Welt am Sonntag, citând o persoană familiară cu problema.

Trei dintre cei mai mari producatori auto din Germania au declarat la începutul acestei luni că ar putea fi necesar să recheme in service până la de 2,5 milioane de autovehicule în Statele Unite ale Americii, echipate cu airbag-urile defecte.

Volkswagen a anuntat ca va rechema 850.000 de vehicule, iar BMW a declarat că va fi nevoie să recheme 840.000 de vehicule. Daimler AG a declarat de aemenea, că a rechemat 840.000 de vehicule și că are nevoie de 340 de milioane de euro, ca urmare. Purtătorul de cuvânt al Volkswagen a refuzat sa comenteze.

http://www.reuters.com/article/us-volkswagen-recall-takata-idUSKCN0VU0IL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 10