Rechemarile Takata au atras consecinte grave pentru Honda

_89684416_hondaafp

Producatorul auto japonez Honda a inregistrat o pierdere neasteptată pentru trimestru al patrulea, după care s-a confruntat cu oserie de costuri legate de retragerea de pe piață a mașinilor sale care utilizează airbag-urile defectionate produse de Takata. Costurile au crescut de aproape patru ori mai mult, ca rezultat. Honda a înregistrat o pierdere de 93.4 miliarde de yeni (859.56 milioane de dolari), comparativ cu profitul in valoare de 115.35 miliarde de dolari așteptat de analiști.

Compania a declarat că rezultatele pentru întregul an au inclus 267 miliarde de yeni în costuri comparativ cu estimarea inițială. Honda, care este al treilea cel mai mare producător de autoturisme din Japonia, a retras din circuit un total de 436 miliarde de yeni pentru costurile legate de airbag-uri in 2015, comparativ cu 120 de miliarde de yeni în anul precedent.

Circa 50 de milioane de automobile care utilizează airbag-urile Takata au fost rechemate la nivel global, dupa ce au fost invinuite pentru cel putin 11 de decese, mai ales mașinile fabricate de Honda, cel mai important client al furnizorului.

http://www.bbc.com/news/business-36284724

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 42