Recifele de corali din Caraibe, ar putea dispărea în 20 de ani

_75975453_healthymixofcoralinbermuda(c)altaircanada

Recifele de corali din Caraibe, ar putea dispărea în 20 de ani, avertizează cercetătorii
O parte dintre recifele de corali din Caraibe ar putea dispărea în următorii 20 de ani, potrivit unui raport publicat de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN). Datele din peste 35.000 de sondaje sugerează că habitatele au scăzut cu mai mult de 50% din 1970. Autorii raportului cred că supra-pescuitul și boala ar fi principala cauză a dispariţiei.

Aceştia sunt de părere că dacă nu se va face nimic tendinţa s-ar putea agrava, dar in cazul în care vor fi luate măsuri de protecţie acest lucru ar putea fi împiedicat.Carl Gustaf Lundin, directorul Global Marine IUCN si Programul Polar, a declarat ca rezultatele au fost alarmante.
“Turismul este una dintre cele mai mari industrii, precum și starea de sănătate a recifului este esențială pentru bunăstarea multor oamenii care trăiesc acolo. Și, desigur, sunt locuri extrem de frumoase si minunate, de asemenea”, spune acesta.

Potrivit specialiştilor, nu doar recifele de corali din Caraibe sunt în pericol, in prezent toate recifele globale sunt ameninţate de schimbarea climatică. Pe măsură ce temperaturile cresc, duc la aparitia procesului cunoscut sub numele de albirea coralilor.
http://www.bbc.com/news/science-environment-28113331

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2