reclAMA ASCUNSA

Computerbildschirm mit dem Angebot des Online Vergleichsportals Check24 Vergleichsportal Mobilfun

Portalul comparativ Check 24, reclamă ascunsă?
Portalul comparativ Check 24 din Germania a găzduit o reclamă ce promitea o reducere de tarif, fără să fi fost etichetată ca fiind publicitate. Iar acest lucru este judecat acum de un tribunal.

Compararea de tarife de telefonie mobilă trebuie să fie imparțială. Dar portalul german Check 24 a plasat o reclamă și a subliniat că poate aduce o reducere de tarif, fără a o identifica corespunzător. Această practică a încetat acum ca urmare a unei plângeri la tribunalul de consum de la Munchen.
Asociația consumatorilor scrie că portalului de comparare oferte nu i se permite să promoveze una dintre oferte față de alta, iar dacă într-adevăr o face, acest lucru trebuie semnalizat corespunzător. De asemenea, reclama nu corespunde realității, anunțul promițând utilizatorului reduceri de preț, dar în urma cercetării s-a stabilit că oferttantul respectiv nu oferea cel mai avantajos preț.

Check 24 a catalogat incidentul ca fiind o problemă tehnică. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Der Spiegel că anunțul respectiv nu ar fi fost pus în contextul încercării de atrage utilizatorii spre un anumit brand sau spre o anumită ofertă. Compania a mai declarat că deja anunțul respectiv este semnalizat corespunzător.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/handy-tarife-gericht-verbietet-versteckte-werbung-bei-check24-a-970892.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 3