Recolta energetică din Marea Nordului crește puternic

Centralele eoliene din Marea Nordului și Marea Baltică au fost construite doar în urmă cu câțiva ani, dar ele au ajuns deja să contribuie considerabil la furnizarea de energie electrică în Germania. În zilele de vârf, energia eoliană offshore poate înlocui patru mari centrale electrice convenționale de pe uscat.

Parcurile eoliene din Marea Nordului au produs anul trecut fix 16 terawați-oră de curent electric, iar astfel cu 47% mai mult decât în anul precedent. La această cantitate se mai adaugă 1,5 terawați-oră din Marea Baltică, astfel că totalul se ridică la 17,5 terawați-oră, anunță operatorul Tennet la Bayreuth. Această cantitate este mai mult decât consumul energetic anual al celui mai mare oraș din Germania, Berlin.

La jumătate anului 2017 existau 1055 de turbine offshore conectate la rețea. Numărul lor la finalul anului urmează să fie calculat în perioada următoare. În ceea ce privește producția de energie eoliană în Germania, cota parcurilor offshore este de 17,3%, din care 15,9% provine din Marea Nordului.

Tennet este, din postura de operator de rețea, răspunzător de transportul energiei eoliene din Marea Nordului către uscat și în rețelele de înaltă tensiune. Creșterea puternică a recoltei din Marea Nordului arată că energia eoliană offshore a devenit o dimensiune importantă în sectorul energetic, cu o fiabilitate ridicată, a declarat Lex Hartmann, director în conducerea Tennet.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Windernte-aus-der-Nordsee-waechst-kraeftig-article20230240.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 18