Recomandarile politistilor bihoreni pentru soferii care conduc pe timp de ploaie

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.
-Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

-Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, politistii recomanda şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.
-Păstraţi liber centrul intersecţiei şi blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public.
-Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.
Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 12