record bancar

_74837006_161609250

Commonwealth Bank din Australia, profit record
Acțiunile celui mai mare creditor din Australia, Commonwealth Bank, au lovit un record după ce firma a raportat un profit mai mare. Stocul a crescut cu 0,5% la 80.40 dolari australieni în Sydney tranzacționarea cu Sydney .

Profitul în numerar a crescut cu 16 % fata de anul precedent la A $ 2,2 miliarde, pentru cele trei luni până în martie. Commonwealth Bank a declarat că a beneficiat de o creștere a creditării ipotecare, precum și taxe neperformante mai mici.
” Sistemul de creștere a creditului ipotecar a fost moderat , iar ratele scăzute ale dobânzilor au susținut o creștere puternică în nouă activitate de afaceri față de anul anterior, însă acest lucru a fost echilibrat de niveluri mai ridicate de rambursări de împrumut . “, a declarat banca.

Cu toate acestea, banca a declarat că în ceea ce priveşte creditarea comerciala, aceasta a ramas ” la nivel scăzut ” iar creșterea concurenței între creditori natiunilor ar pune presiuni pe profiturile viitoare. Commonwealth Bank este el mai mare creditor din Australia, urmat de Australia și Noua Zeelandă Banking Group ( ANZ ), National Australia Bank și Westpac Bank.

http://www.bbc.com/news/business-27403882

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 1