Record de cereri pentru forță de muncă

handel

Record de cereri pentru forță de muncă

Buna situație economică din Germania conduce la cea mai mare nevoie de forță de muncă de până acum. Niciodată până acum nu au fost scoase pe piață atât de multe locuri de muncă cum s-a întâmplat în luna septembrie a acestui an. În special în comerț precum și în domeniul sănătății și protecției sociale sunt căutate persoane care să fie urgent angajate.

În companiile germane există, potrivit datelor Agenției Federale pentru Muncă (BA), în prezent mai multe locuri de muncă ca niciodată. În luna septembrie, față de cererea deja foarte mare de forță de muncă din luna august, s-au adăugat oferte suplimentare de posturi disponibile, raportează BA în indexul lor de locuri de muncă, BA-X.

Indicatorul numărului de posturi deschise a urcat în luna septembrie la 195 de puncte. Astfel a fost mai ridicat cu un punct față de luna precedentă și cu 24 de puncte față de nivelul anului precedent. Numărul absolut al locurilor de muncă disponibile va fi făcut public de către Agenția Federală odată cu publicarea cifrelor șomajului pentru luna septembrie.

Buna situație economică din Germania conduce la o mare cerere de forță de muncă, explică BA. De asemenea, situația bună de pe piața muncii are grijă ca mai mulți angajați să își schimbe jobul comparativ cu perioada de criză. Astfel că nu mai există doar mai multe noi locuri de muncă ci și companiile au nevoie de mai mult timp pentru a le ocupa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nachfrage-nach-Arbeitskraeften-auf-Rekord-article16033331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 30