Record de transport

imago64630325h

În anul 2015 Germania a înregistrat un record din punct de vedere al numărului de călători care au utilizat trenul sau autobuzele. Chiar și cifrele din traficul aerian au crescut semnificativ. Una din industrii profită în mod special de acest chef de călătorie al nemților și renunță la mașină.

Niciodată nu au călătorit atât de mulți pasageri cu autobuzul, trenul sau avionul în Germania, cum au făcut-o anul trecut. În mijloacele de transport în comun precum autobuze sau trenuri au călătorit 11,1 miliarde de oameni, deci cu 0,4% mai mult ca și în anul precedent, după cum raportează Biroul Federal de Statistică.

Numărul pasagerilor din aeroporturile germane a crescut în comparație cu anul precedent cu patru procente la un total de 194 de milioane de pasageri. Astfel că traficul aerian a crescut semnificativ în Germania și a atins un nou nivel record.

În timp ce traficul pe străzi, metrouri sau tramvaie a scăzut, în traficul pe distanțe scurte cu autobuzul au călătorit la fel de mulți oameni ca și în anul precedent. În traficul de distanțe scurte pe cale ferată, numărul pasagerilor a scăzut foarte ușor cu 0,1%. Traficul pe distanțe scurte are în Germania cea mai mare pondere în transportul public de persoane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nah-und-Fernverkehr-verzeichnen-Rekord-article17026906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 12