Record suspect de plata pentru un jucator de fotbal, 222 milioane euro

Atacantul brazilian Neymar a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani cu echipa franceză Paris Saint-Germain, care va trebui să achite clubului spaniol FC Barcelona clauza de eliberare de 222 milioane de euro, ceea ce va face din el cel mai scump transfer din istoria fotbalului, transmite AFP.

Neymar (25 ani) va susține o conferință de presă pe stadionul ”Parc des Princes”, vineri, la ora 14,30 (ora României), potrivit potrivit clubului francez.

Neymar va fi prezentat publicului sâmbătă, la ora 16,45 (ora României), înaintea primului meci al parizienilor în acest sezon de Ligue 1, acasă, cu nou-promovata Amiens (18,00).

”Sunt extrem de fericit că vin la Paris Saint-Germain. De la sosirea mea în Europa, acest club a devenit unul dintre cele mai competitive și mai ambițioase. cea mai mare provocare, care m-a motivat de a mă alătura noilor coechipieri, este să ajut clubul să câștige titluri la care visează suporterii săi. Ambiția clubului Paris Saint-Germain m-a sedus, la fel ca și pasiunea și energia pe care le suscită”, a afirmat jucătorul brazilian, într-un comunicat.

”Am petrecut patru ani în Europa și sunt gata să fac față provocării. De azi, voi face totul pentru a ajuta echipa să câștige, să deschid noi orizonturi pentru club și să facem fericiți milioanele de suporteri din toată lumea”, a mai spus Neymar.

La rândul său, președintele clubului, qatarianul Nasse Al-Khelaifi, și-a manifestat bucuria imensă pentru realizarea transferului: ”Îl primim pe Neymar la PSG cu o imensă bucurie și o mare mândrie. Neymar Jr este azi unul dintre cei mai buni din fotbalul mondial. Cultura sa profundă a victoriei, forța sa de caracter și sensul său de leadership fac din el un mare jucător. Ne va aduce o energie foarte pozitivă”.

”În șase ani am construit un proiect ambițios care ne-a adus deja la cel mai înalt nivel în fotbalul național și european. Azi, prin sosirea lui Neymar Jr, am convingerea că ne vom apropia, cu susținerea fanilor noștri, de cele mai mari visuri ale noastre”, a mai spus șeful clubului parizian.

Neymar nu mai este jucător al echipei FC Barcelona; echipa a anuntat pe site-ul oficial că reprezentanţii brazilianului au plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro, contractul fiind „rupt unilateral şi fără motiv”.
Neymar este aşteptat la Paris, pentru a semna contractul cu Paris Saint-Germain, oficializarea transferului urmând să fie făcută mîine.
Reprezentanţii ligii spaniole consideră însă că acest transfer încalcă prevederile regulamentului privind fair-play-ul financiar al UEFA.
Forul ar urma sa se pronunţe în acest caz după 31 august.
În vârstă de 25 de ani, Neymar, juca la FC Barcelona din 2013. Devenit cel mai scump fotbalist din lume, el va semna pe cinci sezoane cu PSG.

Cele 222 de milioane de euro pe care gruparea Paris Saint-Germain le-a plătit clubului catalan pentru a-l achiziţiona pe Neymar reprezintă echivalentul a 1.089 de maşini Ferrari, 8.522 de asistente angajate pe un an sau 94 de locuinţe în cea mai luxoasă zonă din Londra, potrivit mirror.co.uk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 27