RECORD VW

  • VW_Symbol_8f6486ff27Record vânzări și la Volkswagen

Volkswagen râmăne, cu un nou record, în cursa pentru o cifră magică, de 10.000.000 de autovehicule vândute. Acest lucru se datorează în special Chinei, iar situația din Americile de Nord și Sud rămâne dificilă.

 

Cel mai mare concern auto din Europa, Volkswagen, a vândut pentru prima dată peste 9,5 milioane de automobile într-un singur an. Cei din Wolfsburg au sporit în 2013 cu 5% împreună cu toate mărcile care le dețin. În ciuda unui an record și a unor prime semne de revenire a piețelor din Europa, directorul comercial Christian Klingler se așteaptă ca pentru 2014 lucrurile să evolueze în același sens. Iar acesta nu a dat informații cu privire la obiectivul de vânzări al gigantului pentru anul 2014.

 

În special marca principală a concernului, VW Autoturisme, are de suferit pe piețele din America de Nord și America de Sud. Acolo VW a redus vânzările cu un procent de 16%, până la 3.270.000 mașini. Pe piața de origine, Europa, grupul a pierdut un rezonabil 0,5% față de anul 2012 și a ajuns la 3,65 de milioane de mașini.

 

În schimb livrările din America de Sud au scăzut cu 10%. În SUA marca Volkswagen a vândut cu 7% mai puține mașini decât în anul precedent și a pierdut teren important față de concurenții săi principali, General Motors și Toyota.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4