REDRESARE IN 2014?

  • Wifo-Weltwirtschaft-wird-bis-2015-rasant-wachsen_artikelBoxRedresare globală în 2014?

Perspectivele sunt bune pentru anul curent, economia mondială este așteptată să crească, conform estimărilor ONU, cu aproximativ 3%, mai mult decât în 2013.

 

Creșterea economică globală va fi mai mare anul acesta, în opinia Organizației Națiunilor Unite. După o creștere estimată de 2,1% pentru anul 2013, conform Raportului Economic Mondial al ONU publicat luni, pentru anul 2014 este prevăzută o creștere de 2014. Performanța economică la nivel mondial este așteptată să crească în 2015 cu mai mult de 3,3 %.

 

Cauzele pentru o creștere economică sunt, în opinia experților, sfârșitul recesiunii în Europa, creșterea puternică în SUA și un nou impuls în India și China. În zona euro, normele privind posibila achiziționare de obligațiuni de stat de Către Banca Centrală Europeană ar putea impune perspective mai bune pentru regiune. Chiar și obosita regiune Euro se poate aștepta la un an mai bun, după ani de recesiune. Pentru Europa de Vest ONU a prezis o creștere de 1,8% pentru anul 2015. Este posibil ca recesiunea să ajungă la capăt și în țări precum Spania sau Italia și să înceapă să crească din nou. Cu toate acestea, prefromanța economică a Greciei și Ciprului este de așteptat să scadă în continuare. Iar pentru Germania experții aștepaptă o creștere de 1,9 %.

 

Situația în Europa rămâne tensionată. Cererea este la un nivel remarcabil de scăzut. Rata ridicată a șomajului se va ameliora treptat, însă creșterea economică a fost prea slabă pentru a declanșa efecte semnificative asupra ocupării forței de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 56