Redresarea din zona euro pierde impuls

 

_75734498_eurocurrency

Redresarea din zona euro pierde impuls, sugerează un sondaj PMI
Activitatea economică în zona euro a încetinit în luna iunie, cu rata cea mai slabă din ultimele șase luni, potrivit unui studiu. Indicele Markit Purchasing Managers (PMI) pentru activitatea sectorului privat, a scăzut la 52,8 în luna iunie, de la 53,5 în luna mai. În general, semnele indica un impuls scăzut al redresării, a declarat firma de cercetare Markit. De altfel, o creştere neuniformă, cu activitate “puternică”, în Germania, dar cu o recesiune agravată în Franța.
Economia Germaniei este setată să crească cu 0,7% în al doilea trimestru, în contrast cu Franța, unde o încetinire economică continuă, spune Markit.
“Deși sondajul sugerează că zona euro în ansamblu ar trebui să crească cu cel puțin 0,4% în al doilea trimestru, Franța pare a fi intrat într-un nou declin, după ce PIB-ul a stagnat în primul trimestru”, a declarat economistul Williamson.

Afacerile au continuat să reducă prețurile pentru a impulsiona vânzările în luna iunie, dar au fost împiedicate de factori, cum ar fi creșterea prețului la petrol. Cu toate acestea, sectorul producției și serviciilor a crescut. Astfel, comenzile în creștere din sectorul serviciilor poate ajuta, de asemenea, la revigorarea creșterii economică în zona euro. La începutul lunii iunie, Banca Centrală Europeană a introdus o serie de măsuri care vizează stimularea economiei zonei euro, inclusiv ratele dobânzilor mici și credite ieftine pe termen lung de catre banci.
http://www.bbc.com/news/business-27975596

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12