Reducere de datorii pentru Atena începând cu 2018

93c0fef49a5b3afcf9813af42e63a4aa

FMI vrea să adopte o reducere a datoriilor pentru Grecia, idee respinsă de ministrul german de finanțe, Wolfgang Schäuble. Importantă este situația pe care guvernul federal german dorește să o evite, în care FMI se retrage din programul din Grecia. Se arată însă un compromis.

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schäuble (CDU), vrea potrivit rapoartelor din presă să amâne o reducere a datoriilor pentru Grecia spre anul 2018. O decizie a parlamentului înaintea alegerilor din Bundestag ar fi astfel evitată. Raportul aparține Handelsblatt, pe baza unei scrieri aparent confidențiale adresată comitetului bugetar.

În scrisoare ministerul lui Schäuble semnalizează că există disponibilitate spre aducerea datoriei Greciei la un nivel mai sustenabil, dacă acest lucru este necesar. Aceste măsuri pot fi impuse unei implementări depline cel mai devreme în anul 2018.

Prin reducerea datoriilor după finalizarea programului de ajutor nu va aduce schimbări acestuia, care trebuie aprobat de Bundestag. Fondul Monetar Internațional (FMI) insistă asupra faptului că datoriile de peste 300 de miliarde ale Greciei ar trebui reduse. În scrisoare se mai menționează că ministerul german de finanțe consideră participarea FMI ca fiind esențială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schuldenerleichterung-fuer-Athen-erst-2018-article17724486.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 59