Referendumul UE: Brexit “o problemă economică enormă”

_89829433_89829432

Fostul prim-ministru Tony Blair a declarat ca ieșirea din UE ar crea “o problemă economică enormă”, în urma unui vot Brexit de pe 23 iunie. De asemenea, un sondaj on-line realizat de economiști pentru The Observer a arătat ca 88% dintre cei care au răspuns au crezut că retragerea din UE ar fi dăunătoare pentru economia Marii Britanii.  Vorbind pentru  BBC One Marr Show, fostul lider al partidului Labour, Blair, un sustinator al Marii Britanii in UE a declarat că “dacă vom vota pentru iesira din UE, vom suferi un șoc imediat in economia noastră” și “ani de incertitudine”.

El a spus ca acest lucru nu a fost doar un risc ipotetic, ci “ceva ce se va vedea direct în locurile de muncă ale oamenilor și standardele de viață”, și în încrederea in domeniul de afaceri.
“Ceea ce este clar … este faptul că, dacă vom vota pentru iesirea din UE, perioada dupa socul economic ar fi severa”, a adăugat acesta. Între timp, potrivit acelor economiști care au răspuns la sondajul Ipsos-Mori pentru The Observer, parasind piața unică a UE ar afecta perspectivele de creștere din Marea Britanie in urmatorii cinci ani.

Cu toate acestea, militanții pro, sustin ca Marea Britanie s-ar elibera de costul reglementării și a birocrației impuse de Bruxelles, în cazul în care ar părăsi UE. De asemenea, ei spun că Marea Britanie ar putea negocia propriile tranzacții comerciale.

EU referendum: Brexit ‘an enormous economic problem’ – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2