REFORME RADICALE IN INDIA

_75403962_74941732

Guvernul indian anunţă reforme economice de urgenţă
Noul guvern  din India a prezentat un program de reforme economice de urgenţă care vizează crearea de noi locuri de muncă și stimularea investițiilor străine. Anunțul făcut de președintele Pranab Mukherjee include planuri menite să simplifice impozitarea și reducerea inflației. Reformele industriale includ atragerea de investiții private în sectoarele cărbunelui și de apărare.

De asemenea, el a vorbit despre speranțele Indiiei pentru relații bune cu ţările vecine și a promis combaterea violenței împotriva femeilor. Mukherjee a declarat că guvernul va introduce un impozit general pe vânzări, va încuraja investițiile străine și va accelera aprobarile pentru proiecte de afaceri majore. Aceasta ar aborda, de asemenea, blocajele care fac inflația produselor alimentare din India, cea mai mare dintre economiile majore.
Mesajul anti-inflaționist va fi primit de către guvernatorul băncii centrale Raghuram Rajan, care a realizat scăderea ratelor dobânzilor ridicate din India de creștere sufocantă a prețurilor de consum.

http://www.bbc.com/news/business-27763958

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5