REFORMELE DICTATE DE UE NU AU TRECEREA ASTEPTATA IN RANDUL MEMBRILOR

231992_1_486x340.2

Statele UE nemulțumite de recomandările de la Bruxelles
Din 2011 semestrul european de politică economică va fi mai bine coordonat în UE. Dar proiectul de mult citat a fost până acum în mare parte ineficient. Pentru țările din UE vor urma recomandări de reformă, ce sunt primite cu greu în fiecare an de către Comisia Europeană. Acest lucru reiese dintr-o analiză a Parlamentului European. În consecință, statele au realizat mai puțin de 10% din reforme în ultimele 12 luni, pe care Comisia le-a propus cu un an în urmă. Cu un an mai devreme rata a fost de aproximativ 12%. Statele membre amână semestrul european cu toată forța către alte direcții, critică ecologistul Sven Giegold.

Semestrul european a fost introdus ca pe viitor să nu se repete greșelile din trecut, iar situațiile posibil critice să fie detectate cât mai curând posibil și să existe posibilitatea corectării lor în timp util. În mod ideal, statele discută în cadrul semestrului asupra politicilor economice continue a Comisie Europene. De asemenea,a numite țări vor trece printr-o examinare detaliată a politicilor lor economice, în scopul de a identifica eventualele eșecuri. În noiembrie 2013 ea a lansat 16 metode de testare, inclusiv împotriva Germaniei. După mai multe consultări, Comisia a publicat în martie rezultatele auditurilor. De data aceasta, trei țări au fost descoperite cu un dezechilibru excesiv, iar acestea au fost Italia, Slovenia și Croația. Pentru Germania, Autoritatea a dat avizul pozitiv.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/die-eu-staaten-pfeifen-auf-das-bruesseler-fruehwarnsystem-12996062.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 50