Refugiați protestează pentru condiții mai bune

urn-newsml-dpa-com-20090101-160321-99-306712-large-4-3

Proteste în stil Greenpeace: patru refugiați s-au urcat pe un turn din Niederbayern și au cerut, de la 130 de metri înălțime, să primească condiții mai bune pentru cazare. După câteva ore de negocieri, ei au cedat.

De la o înălțime amețitoare patru refugiați au protestat pentru îmbunătățirea condițiilor de cazare oferite de statul german. Cvartetul s-a cățărat luni pe un furnal al unei centrale din Volshofen an der Donau ( Passau) pe o platformă aflată la 130 de metri înălțime. Solicitanții de azil nu sunt mulțumiți de condițiile de cazare de urgență oferite chiar pe locul fostei centrale, spune un purtător de cuvânt al poliției.

Refugiații au fost convinși să coboare din turn, fiind aduși la sol de un elicopter și un echipaj de salvamont. După patru ore refugiații, înghețați, au decis spre seară să cedeze și să renunțe la acțiunea lor. Aceștia au fost aduși cu elicopterul la sol și apoi trimiși la un spital din zonă. 100 de refugiați sunt adăpostiți temporar pe locul fostei fabrici.

Forțele de ordine au luat legătura telefonic cu cei patru bărbați pentru a clarifica situația. Un contingent mare format din forțe ale poliției, pompieri, serviciul de ambulanță și primărie a sosit la fața locului. Poliția anchetează acum posibilitatea deschiderii unor proceduri împotriva celor patru bărbați.

http://www.focus.de/regional/bayern/migration-unzufriedene-fluechtlinge-klettern-auf-kraftwerkskamin_id_5375345.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 17 =