Refugiații costă miliarde în Germania

f88614eb-47fb-468a-bd63-a91bec68c3fe

Refugiații costă miliarde în Germania

Ce reprezintă valul de refugiați pentru economia germană? Previziunile economiștilor diferă foarte mult. În timp ce unii prezic un impuls, alții, precum institutul Ifo, prevăd în special costuri. Costuri exorbitante.

Institutul Ifo pentru Cercetări Economice, cu sediul la Munchen, estimează costuri de cel puțin 10 miliarde de euro pentru refugiați. Baza pentru estimări este reprezentată de prognoza ministerului federal de interne asupra unui val de 800.000 de refugiați în anul curent. Acest număr ia în considerare atât reîntregirea familiilor și costurile de formare.

Solicitanții de azil sunt prost pregătiți pentru piața muncii din Germania, declară cei de la Institutul Ifo. Procentul analfabetismului este ridicat. Proporția absolvenților de facultate în Siria este de doar șase procente, chiar dacă țara se numără printre cele mai dezvoltate țări-sursă de refugiați.

La acestea se adaugă faptul că echivalarea diplomelor cu standardele germane este, în cele mai multe din cazuri, aproape imposibilă. Astfel că Institutul Ifo ajunge la aceleași concluzii precum ministrul economiei din Bayern, Ilse Aigner, care se îndoiește de o integrare eficientă a refugiaților pe piața muncii din Germania. Poveștile cu refugiați bine pregătiți nu sunt adevărate, mai adaugă scurt Aigner.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fluechtlinge-kosten-Milliarden-article15970311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24