Refugiații păcălesc Zalando, cel mai mare magazin online de haine, din Germania

48390083

Refugiații păcălesc Zalando

Refugiații dintr-un lagăr de preluare din Saarland au cerut livrarea de produse în valoare de 120.000 de euro de la comerciantul online Zalando. Dar fără să plătească pentru ele. Compania cere deschiderea unor dosare penale, dar identificarea făptașului se dovedește dificilă.

În mod repetat comerciantul online de modă Zalando a livrat pachete cu îmbrăcăminte pentru un amplasament de refugiați, dar fără a încasa banii pentru produse. Îmbrăcămintea în valoare de cel puțin 120.000 de euro ar fi fost comandată de locuitori ai centrului de preluare refugiați de la Lebach din Saarland, prin intermediul internetului, dar fără ca aceștia să plătească vreun ban. Procuratura de stat din Saarbrücken a confirmat ancheta demarată pentru identificarea făptașului.

Handelsblatt raportează despre anchetă după ce compania de livrări a depus o plângere penală. Potrivit estimărilor anterioare, între iunie 2014 și iunie 2015 au existat în total 962 de comenzi din zona Lebach către comerciantul online Zalando, care au fost livrate “pe factură”. Dintre acestea, 627 nu au fost achitate până la mijlocul lunii iunie a acestui an.

Aceste comenzi de pantofi de mare valoare, îmbrăcăminte și valize au fost trimise aproape exclusiv către centrul de preluare refugiați. 41 de suspecți încă trăiesc în Lebach, 59 de clienți ar fi fost deja expulzați înapoi către zona Balcanilor. 335 de comenzi neplătite nu au putut fi până în prezent atribuite vreunui locatar, spun anchetatorii. Este de asemenea foarte posibil ca produsele să fi fost comandate sub nume false.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fluechtlinge-legen-Zalando-rein-article16083221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 50