Refugiații pot deschide mai ușor conturi

Ein-Konto-ohne-Gebuehren-ist-nicht-immer-die-beste-Wahl

Refugiații pot deschide mai ușor conturi

Toată lumea are dreptul la un cont de bază. Dar pentru a preveni spălarea banilor, pentru acest lucru trebuie să se facă dovada identității. Pentru refugiați obstacolele au fost acum reduse.

Refugiații ar trebui să poată deschide mai ușor conturi în Germania. Autoritatea de Supraveghere Financiară BaFin coboară cerințele pentru dovedirea identității, pentru că vor să pună la dispoziția imigranților posibilitatea deschiderii unui cont. Președintele BaFin, Felix Hufeld, a declarat că se va permite ca băncile să accepte un spectru mai larg de documente la deschidere de conturi curente.

Pentru bănci și supraveghetorii lor acest regulament este unul paradoxal. Ei trebuie în același timp să implementeze dreptul UE asupra unui cont de bază și să urmărească reglementările spălărilor de bani, după cum explică Hufeld. În Germania sunt așteptați în acest an până la 800.000 de refugiați din Orientul Mijlocui și Balcani. Mulți dintre aceștia nu au nici un fel de documente de identitate sau le-au pierdut pe drum.

Până la o reglementare legală băncile vor prelua doar alternativ dovezi de identitate emise de autoritățile de imigrație și care conțin o fotografie a clientului. Băncile trebuie să supravegheze și să controleze prioritar conturile deschise în acest fel, potrivit ordinului Bafin, pentru a se preveni spălările de bani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fluechtlinge-koennen-leichter-Konten-eroeffnen-article15851216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 43