Regele saudit își concediază ministrul de finanțe

rtx2qooz

Cel ce este de ani de zile ministru de finanțe în Arabia Saudită își va părăsi postul. În rândul populației povara acestui veteran politic este binecunoscută, pentru că Al-Assaf este cel care a implementat programul de austeritate al țării.

Este un punct de cotitură pentru Arabia Saudită: Ministrul de Finanțe, Ibrahim Al-Assaf, își va părăsi postul, după 20 de ani de activitate. Regele Salman l-a înlocuit cu șeful autorității de supraveghere financiară, Mohammed Al-Jadaan.

În Arabia Saudită pasul a primit un aviz pozitiv din partea populației. Pe rețelele de socializare sunt prezentate videoclipuri, care arată copii care dansează sau adulți care bat la tobe.

Acest val de bucurie se datorează faptului că Al-Assaf, în vârstă de 67 de ani, este imaginea asociată programului de austeritate implementat de guvern în urmă cu câteva luni. Datorită prețurilor tot mai mici la petrol, Arabia Saudită este nevoită să acopere o gaură de miliarde de dolari în bugetul său național. În acest an deficitul este estimat în mod optimist la 80 de miliarde de euro. Guvernul a înghețat în consecință o serie de proiecte de infrastructură și a redus numeroase subvenții, spre exemplu cele pentru benzină și curent electric.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Saudischer-Koenig-setzt-Finanzminister-ab-article18978896.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 30