Reglementările UE anti-tutun sunt legale

a2ee8e830bc5e607d2dcbde8f6051876

Este corect ca țigările mentolate să fie interzise? Sunt necesare cerințe mai stricte pentru publicitatea țigărilor electronice? Curtea Europeană de Justiție a dat o hotărâre clară. Chiar și acuzațiile împotriva imaginilor șocante de pe pachetele de țigări sunt nefondate.

Curtea Europeană de Justiție a deschis drumul pentru reglementări și mai stricte anti-fumat din partea UE. Judecătorii au respins la Luxembourg mai multe proceduri deschise împotriva directivei UE anti-tutun. Atât interzicerea țigărilor mentolate cât și reglementarea publicității țigărilor electronice sunt legale, au decis aceștia.

Pe lângă Polonia, mai multe companii producătoare de tutun au deschis proceduri legale împotriva reglementărilor stricte din domeniu. Este vorba, printre altele, de viitoarea interzicere a utilizării aromelor în țigări, limitări în promovarea țigărilor electronice și includerea directivei UE în legislația britanică.

Curtea Supremă de Justiție din UE a confirmat în decizia sa că reglementările privind eliminarea de pe piață a aromelor care îmbunătățesc aroma tutunului sunt legale. De asemenea, judecătorii au decis că produsele precum țigările mentolate, care prezintă arome plăcute, face fumatul mult mai atractiv pentru mulți nefumători. Legiuitorii UE au decis că este absolut justificată limitarea utilizării unor astfel de produse pentru reducerea consumului de tutun. Afectate de decizie sunt orice fel de arome sau caracteristici fizice care acoperă intensitatea gustului sau mirosului produselor din tutun. Prin astfel de decizii se va reduce numărul fumătorilor, iar sănătatea cetățenilor va fi protejată.

http://www.n-tv.de/politik/EU-Tabakvorschriften-sind-rechtens-article17622541.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 41