Reguli de viață care te vor mentine motivat

Toți avem reguli dupa care trăim. Unele dintre ele sunt inerente, cum ar fi sa zambesti când treci pe lângă un străin sau să dai mana cuiva când te introduci. Dar altele trebuie să le dezvoltăm în timp, până când devin obișnuinta.
Obiceiurile bune, practicate zilnic, pot face diferența în viața noastra. Membrii Consiliului Tinerilor Antreprenori au descoperit urmatoarele reguli care ne ajuta sa ne mentinem motivati.

1. Viața este 10 la sută despre ce se întâmplă cu tine și 90 la sută despre cum reactionezi.
Acest lucru funcționează pentru că este adevărat pentru toți oamenii: cu toții ne confruntăm cu provocări, dar cu toții avem posibilitatea de a răspunde în mod pozitiv sau negativ.

2. Ofera mai mult decat primesti.
Este foarte simplu. Ofera mai mult în lume ( timp, bani sau talente) decât consumi sau primesti.

3. Nu suntem suficient de bogați pentru a cumpăra lucruri ieftine.
Lucrurile ieftine nu durează, iar înlocuirea acestora costă mai mult timp și bani decât să cumperi bunuri de înaltă calitate. Acest lucru se aplică, de asemenea, comportamentului: este mai ușor să faci lucrurile corecte prima dată, decât să repari retroactiv o muncă nedorită.

4. Nu amesteca afacerile cu viata personala.
În calitate de antreprenor, este atât de ușor să amesteci afacerea cu viata personala, dar cauzează greșeli și dureri de cap care pot influența ambele aspecte ale vieții tale într-un mod rău. Este mai bine să le păstrezi complet separate în ceea ce privește comunicarea, prezența socială, banii și sarcinile zilnice.

5. Respecta regulile de aur.
Comportate cu altii asa cum ai dori ca ei sa se comporte cu tine. Fie că este vorba de familie de colegi sau de clienți, gandeste-te mai întâi la interesele lor. Nu este vorba despre ceea ce poti obține de la ceilalți, ci despre ceea ce poti oferi altora.

6. Continua sa mergi mai departe si să visezi.
Pentru a ne atinge întregul potențial, trebuie să rămânem energizați. Aceasta cuprinde totul, de la îngrijirea sănătății și practicarea sportului, la a rămâne inovatori și ambițiosi prin exercitarea viguroasă a minții.

7. Munceste pentru a trăi; Nu trai pentru a munci

8. Fa totul corect sau nu fa nimic.
Viața este prea scurtă pentru a-ți petrece timpul făcând lucruri de care nu ești mândru si nu te bucuri.

9. Favorurile sunt o monedă mai puternică decât banii.
Favorurile sunt o monedă mai puternică decât banii: indiferent dacă este vorba despre sfera personală sau profesională, ajutorul / darurile nemonetare dezvoltă relații pe termen lung mult mai semnificative și au un impact pozitiv mai mare decât cele care sunt în mod clar legate de o sumă financiară. Va demonstra ca iti pasă cu adevărat de cineva și că ti-ai facut timp sa il cunosti.

10. Învață sa te bucuri de disconfortul schimbării.
George Santayana a spus: “A fi interesat de schimbarea anotimpurilor este o stare de spirit mai fericită decât a fi îndragostit fara speranta de primăvara.” Prea multe dintre problemele noastre – fie în afaceri, relații, fie în viața zilnică – vin agățându-se de trecut. Bucurându-ne de disconfortul schimbării, ne deschidem pentru a vedea lucrurile dintr-o nouă perspectivă și pentru a fi mai fericiți în timp ce o facem.

http://www.success.com/article/13-life-rules-to-keep-you-motivated

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 15